Obtine simplu si rapid auditarea si certificarea energetica a imobilului tau, mereu la pretul corect

Top 10 experti in auditare si certificare energetica din Romania sunt gata sa te ajute, rapid si eficient!

Ce este auditarea energetica?

Auditarea energetica este obligatorie si determina caracteristicile reale de natura termotehnica si functionala ale imobilului si instalatiilor, pentru a caracteriza cladirea din punct de vedere energetic.

Prin auditarea energetica se stabilesc la nivel tehnic si economic solutii de reabilitare si modernizare termoenergetica a cladirilor, in functie de rezultatele termice si energetice ale acesteia.

Prin urmare, auditorul va analiza instalatiile si dotarea cladirii care face obiectul proiectului, gradul de deteriorare si vechimea instalatiilor si va veni cu propuneri de solutii pentru reducerea consumului de energie si a emisiilor poluante ale cladirii.

Poate propune: izolarea termica a peretilor exteriori, izolarea terasei, inlocuirea tamplariei de la ferestre si usi, refacerea instalatiilor de la subsol sau inlocuirea unei terase vechi care nu mai poate fi reparata.

Ce este certificatul energetic?

Certificatul energetic este actul care atesta performanta energetica a cladirii, casei sau imobilului auditat, pe baza documentatiei puse la dispozitie de beneficiar si a inspectiei imobilului.

Certificatul de performanta energetica ca stabili clasa energetica a cladirii auditate (de la clasa A care este cea mai eficienta si pana la clasa G, cea mai putin eficienta) si nota energetica care se situeaza intre 1 si 100, unde 100 este nota maxima.

Care este diferenta intre auditare energetica si certificat energetic?

Atat certificatul de performanta energetica, cat si auditul energetic, poate fi realizat doar de auditori energetici atestati si autorizati.

Auditul energetic este un proces mai complex decat certificatul energetic, determinand atat cantitatea de energie consumata pentru incalzire, iluminare si producerea apei calde menajere, cat si solutiile pentru reabilitarea si modernizarea termoenergetica si a instalatiilor a respectivului imobil, fie ca vorbim despre o cladire, o casa sau un apartament.

Cand si de ce ai nevoie de certificare energetica?

Certificatul energetic este dovada calitatii si eficientei cladirii si este necesar pentru inscrierea rolului fiscal al unei cladiri sau al unei parti dintr-o cladire, fiind obligatoriu in orice act de vanzare, cumparare sau inchiriere a unui imobil.

Prin intermediul certificatului de performanta energetica, viitorul proprietar sau chirias afla care este cantitatea de energie consumata pe metrul patrat in cladirea respectiva, putand astfel sa faca estimari cu privire la viitoarele costuri de intretinere.

Prin urmare, daca vrei sa vinzi sau sa inchiriezi un imobil de orice tip, ai nevoie de certificat energetic, fara acest document orice tranzactie imobiliara de acest gen fiind nula.

Obtine oferte

Daca ai nevoie de certificare energetica sau ai intrebari referitoare la proiectul tau, ne poti suna la 0728.665.371, ne poti scrie un email la adresa contact@cadastru24.ro sau poti completa o cerere de oferta AICI alegand serviciul care se potriveste cel mai bine nevoilor tale. Nu uita sa ne lasi cat mai multe detalii despre lucrarea ta!