Intrebari frecvente

10 minute! Dupa ce am verificat cererea astfel incat ea sa contina toate detaliile importante unei lucrari de cadastru, intabulare, intarusare, alipire, masurare, studii topo, noi ii informam pe toti expertii de solicitarea ta. Acestia depun oferte imediat.
Nimic! Totul este gratuit. Anulezi lucrarea direct din platforma si ne spui ce s-a intamplat. Noi analizam situatia pentru o nota interna si evaluarea Prestatorilor. Iti multumim si te mai asteptam pe tine sau pe un cunoscut de al tau.
Niciodata! Datele de contact sunt vizibile doar expertului castigator astfel incat clientul sa stie cu cine va face lucrarea! Veti lua legatura telefonic sau prin email, va veti intalni si veti stabili detaliile pentru finalizarea lucrarii.
Ne anunti pe noi imediat! Vom analiza situatia in detaliu si vom lua cea mai buna decizie pentru tine! Notele noastre interne ne ofera propria viziune despre prestatorii nostri.
Detaliile legate de plata, de desfasurarea activitatii pentru a duce lucrarea la indeplinire le stabilesti impreuna cu prestatorul. Noi te-am ajutat sa obtii cel mai bun pret si cel mai bun expert.
Pentru a putea depune oferte, trebuie sa iti faci un cont de prestator. Asta inseamna ca trebuie sa fii membru ANCPI sau AAECR. Toate detaliile iti sunt furnizate in contul personal de prestator.
Toti prestatorii iti ofera beneficii si garantii multiple. Tu il alegi in functie de pret, calificative, recenzii, beneficii si garantii. Noi iti garantam ca vei obtine cel mai bun expert la cel mai bun pret accesand platform noastra cadastru24.ro
Clientul va evalua Prestatorul pe o scală de la 1 la 5 stele. De asemenea, Clientul poate scrie păreri despre Prestator. Alti Clienti pot fi ajutati, astfel ca nu intotdeauna pretul unei lucrari este cel mai importat! Noi doar va solicitam sa folositi un limbaj adecvat.
Cadastrul se refera la “totalitatea lucrarilor tehnice de determinare exacta a unor proprietati funciare, cu toate caracteristicile lor", prin urmare se refera la identificarea, masurarea, descrierea si inregistrarea imobilelor (apartamente, terenuri, constructii case, hale, birouri) in format electronic si nu numai. In fapt, cadastru reprezinta de fapt doar masuratoarea propriuzisa a proprietatii, indiferent care este aceasta. Cadastru fara intabulare se face doar pentru alipire, dezmembrare, apartamentare. Totusi, pentru a putea vinde dreptul de propreitate asupra unui lot dezmembrat trebuie sa il si intabulati.
Intabularea se refera la inscrierea drepturilor de proprietate asupra proprietatii asa cum a fost ea masurata si identificata in pasul precedent. Inscrierea se face juridic, in cartea funciara, iar primul pas trebuie sa il faca tot cadastristul care a facut masuratorile. Cadastru si intabularea sunt strans legate intre ele in ziua de azi, intabularea nefiind posibila fara masuratorile cadastrale.
O lucrare cu documente clare, in regula si fara impedimente dureaza 18 zile in regim normal si 6 zile in regim de urgenta. Atentie insa, taxele de intabulare sunt de 5 ori mai mari pentru urgenta decat in regim normal. In cazul dezmembrarilor, alipirilor, apartamentarii, durata de executie si finalizare este undeva la 10 zile.
Taxele de intabulare ce se achita la ANCPI sunt:
  • 60 lei/lot dezmembrat - alipit
  • 120 lei intabulare proprietate dobandita prin contract de vanzare cumparare
  • 0.15% din valoarea de impozitare a proprietatii in cazul unor certificate de mostenitor dupa anul 2009
  • 75 lei radiere ipoteca
  • 60 lei + 0.05% din valoarea de impozitare pentru inscrierea constructiei
  • 0 lei pentru indreptare eroare materiala
  • 0 lei pentru reconstituire carte funciara.
Proprietarul de drept al proprietatii imobiliare este cel care trebuie sa semneze acordul de prelucrare al datelor in vederea intabularii proprietatii. Prin urmare, daca defunctul nu poate semna, atunci documentatia cadastrala si inscrierea drepturilor reale in cartea funciara se face dupa intocmirea la notar a Certificatul de Mostenitor si inscrierea pe rol a propreitatii.